HRVATSKI CRVENI KRIŽ - GRADSKO DRUŠTVO GOSPIĆ

web hosting reviews of bluehost company

20180713 112705Gradsko društvo Crvenog križa Gospić i ove je godine apliciralo na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za unaprijeđenje kvalitete života starijih osoba. Projekt "Dnevni boravak za starije osobe", koji smo provodili i prošle godine, odobren je za slijedećih godinu dana te je potpisan ugovor s Ministarstvom.

Dnevni boravak funkcionira kao mjesto gdje se korisnici mogu družiti uz kavu i čaj, čitati štampu, gledati TV, zabavljati uz društvene igre, a organizirati će se i edukativna predavanja na teme koju su im zanimljive. Razne kreativne radionice prilagoditi će se željama i vještinama korisnika, a u mogućnosti smo organizirati i informatički tečaj. U sklopu projekta postoji mogućnost organiziranja izleta kao i tjelovježbe prilagođene mogućnostima korisnika.

        Uz djelatnike GDCK Gospić koji će svakodnevno sudjelovati u radu dnevnog boravka tu je i niz volontera i stručnih suradnika (liječnika, pedagoga, psihologa itd.) koji će našim korisnicima biti na usluzi, a nastojati ćemo organizirati i susrete i radionice korisnika s članovima mladeži GDCK Gospić kako bi se već pomalo zaboravljene vještine prenijele i na mlade.

        Napominjemo da su usluge dnevnog boravka besplatne i dostupne svim zainteresiranima.

Dnevni boravak otvoren je za korisnike svakim radnim danom od 8-15 sati, a predavanja, radionice i izleti organiziraju se u dogovoru s korisnicima.

galerija

 

logo dnevniboravak